Resztki na talerze. Trwa kulinarny konkurs na Zamku Topacz
Krzysztof Majewski, PP |
Utworzono: 2019-10-17 18:45 | Zmodyfikowano: 2019-10-17 18:45
fot. sscc.info/Grzegorz Gołębiowski
Tematem, organizowanej po raz trzeci imprezy jest idea More taste, less waste. - Musimy zwrócić uwagę na niewygodne tematy - mówi Andreas Wierus dyrektor zamku:
Międzynarodowe jury wybierze zwycięzców spośród 8 dwuosobowych zespołów młodych, do 27 roku życia, kucharzy. Nagrodzeni zostaną ci, którzy kreatywnie wykorzystają produkty, marnując jak najmniej. Do wygrania nagroda pieniężna i staż w zamkowej restauracji. Pracę młodych kucharzy podglądał szef kuchni Zamku Topacz Rafał Borys:
Według badań przeprowadzonych przez CBOS, statystyczny Polak wyrzuca ponad 200 kg jedzenia rocznie.
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.