Festiwal kulinarny na Zamku Czocha
fot. Radio Wrocław
Jest tam oryginalny saturator, lada chłodnicza z galaretą, octem i śledziem z cebulą. Tylko najmłodsi nie mogą zrozumieć dlaczego kubki są przypięte łańcuszkami. Ale poza tym także najmłodszym się podoba:
- Na zamku można skosztować zapomnianych już dziś przysmaków - mówi dyrektor Jarosław Kuczyński:
Hitem Festiwalu Smaków są kiszone śledzie, carska grochówka, solijanka, studzienina oraz kasza ze skwarkami. Zamek Czocha - warownia znana do tej pory jako hitlerowska twierdza szyfrów - na cztery dni stał się twierdzą smaków w ramach dolnośląskiego festiwalu smaków historycznych.
Komentarze (1)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~SKOWRON 2019-05-03 11:51:25 z adresu IP: (5.173.xxx.xxx)
Odpowiedz
Jak widzę ten dach i przypomnę sobie ile czasu na nim spędziłem to odechciewa mi się jesc????????????????????????
zgłoś do moderacji
Zobacz także