Rozmowy przy jedzeniu: Jajko. Genialny produkt, który stworzyła natura
Katarzyna Górna-Drzewosz, jk |
Utworzono: 2019-04-19 12:10 | Zmodyfikowano: 2019-04-19 12:29
fot. Pixabay
Pewne opracowanie Krajowej Izby Producentów Drobiu pokazuje, że to nie w Wielkanoc zjadamy najwięcej jaj, lecz w Boże Narodzenie. Ale na pewno nikt nie będzie sprzeczał się z tym, że jajko jest głównym bohaterem nadchodzących świąt, czyli Wielkanocy. Dlatego bierzemy je - razem z dietetykiem dr Markiem Szołtysikiem z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu - pod lupę.
POSŁUCHAJCIE:
Komentarze (2)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~No no2019-04-20 08:31:22 z adresu IP: (83.26.xxx.xxx)
Odpowiedz
"na pewno nikt nie będzie sprzeczał się z tym, że jajko jest głównym bohaterem nadchodzących świąt, czyli Wielkanocy."No,no!
Szanowna Pani Redaktor,głównym bohaterem tych świąt"czyli Wielkanocy" jest niejaki Jezus z Nazaretu, nawet jeśli się nie wierzy, ze był Bogiem i że zmartwychwstał.I stąd ich nazwa, choć prawdziwa wielka noc jest raczej 23 czy 24 grudnia, prawda?
To Pani stwierdzenie to jak element metali ciężkich w jajku "szczęśliwej kury"-wszystko psuje.
Zatem:
Zdejmuj Pani prędzej ten lid,
bo wstyd!
zgłoś do moderacji
~bohaterem JAJKO ????2019-04-20 01:22:17 z adresu IP: (5.60.xxx.xxx)
czasy kolegi Doopy minęły i PANI też POpłyną ... AMEN