Mondelez się rozwija. Teraz bada receptury... gum do żucia i cukierków [FOTO]
GN, PAP |
Utworzono: 2018-12-04 16:10 | Zmodyfikowano: 2018-12-04 16:12
fot. Piotr Czyszkowski
Firma inwestuje dodatkowe środki w stworzenie przestrzeni technologicznej, w której będą prowadzone badania nad recepturami gum do żucia i cukierków.
W związku z rozwojem centrum, Mondelez zatrudnił 45 nowych pracowników.
Centrum Badań, Rozwoju i Jakości w podwrocławskiej fabryce Mondelez otwarto w ubiegłym roku. Jego uruchomianie kosztowało 17 milionów dolarów. Centralnym miejscem ośrodka jest hala wyposażona w urządzenie służące do prac badawczo-rozwojowych dla technologii czekolady, ciastek, wafli i opakowań.
Zdjęcia
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.