Kolacja sprzed ponad 100 lat. Wiemy, jak jadano kiedyś w Zamku Książ [ZOBACZ]
(fot. Radio Wrocław)
Z jednej strony dania bardzo wyszukane jak egzotyczna dziczyzna, ptactwo, czy wyszukane owoce, z drugiej dania bardzo proste, często regionalne, śląskie. Menu opracowywane przez Louis Hardouina — nadwornego kucharza księcia Jana Henryka XV i księżnej Marii Teresy Oliwii Hochberg von Pless znanej jako Daisy, było bardzo urozmaicone. Słynny mistrz dbał, by książęca para i ich goście mogli czerpać prawdziwą przyjemność z kosztowania coraz to nowych dań.
Komentarze (3)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~xxx22018-09-21 13:13:32 z adresu IP: (80.253.xxx.xxx)
Odpowiedz
Cale szczęście epoka tych krwiopijców i nierobów sie zakończyła.
zgłoś do moderacji
~Ziemia obiecana2018-09-21 16:42:23 z adresu IP: (83.26.xxx.xxx)
Biorąc pod uwagę ile zarabiają prezesi banków i nie tylko, to nadal jest dyskryminacja ludzi.
~Sanacja2018-09-21 11:45:46 z adresu IP: (83.26.xxx.xxx)
Bogato jedli Ci chłopi?
Zobacz także