Letnie grillowanie w Miłogostowicach
Są cztery drużyny i każda z nich ma swój mały grill. W godzinę młodzi kucharze muszą przygotować potrawę z grilla, która zachwyci jury. Są panierowane skrzydełka, szaszłyki, grillowane ziemniaczki, ryby a to wszystko przystrojone warzywami. W powietrzu unosi się zapach grillowanego mięsa, a młodzi szefowie kuchni dają z siebie wszystko.
Po konkursie grillowanie się nie kończy, wtedy przejmują stery dorośli. Przy dźwiękach muzyki, zajadając przygotowane potrawy mieszkańcy Miłogostowic bawią się całą noc. – Takie letnie grillowanie robimy już od kilku lat i już się taka przyjęła tradycja, zapraszamy dzieci z okolic i grillujemy. W konkursie oczywiście oceniane będą potrawy za smak oraz za dekoracje – podkreślają.
W ubiegłym roku wygrała smażona rybka przystrojona warzywnymi palmami. Młodzi kucharze samodzielnie rozpalają swoje małe grille, przygotowują i później przystrajają talerze. – Nawzajem się też inspirujemy – mówi jedna z uczestniczek.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.