CAMPO z Wrocławia najpiękniejszą restauracją świata
Słynie z eleganckiego, nowoczesnego wystroju, który opiera się na prostocie. Poszczególne elementy wystroju zostały wykonane przez lokalnych rzemieślników.
- To wyjątkowe wnętrze zdecydowanie wyróżniło się konsekwentnym i sugestywnym stylem wizualnym. Odważne użycie ciemnej palety kolorystycznej skupia uwagę na użytych materiałach i ich teksturach. Niezwykła dbałość o detale jest obecna także w identyfikacji wizualnej i akcesoriach, prowadząc spójny dialog z gośćmi restauracji - brzmiał werdykt jury konkursu Win Awards 2017 w Londynie.
Campo to przede wszystkim dania mięsne i wyjątkowe steki, pochodzące z wyjątkowej hodowli. „Najszczęśliwsze krowy na świecie” - tak nazywa swoją hodowlę jeden z pomysłodawców - Dieter Meier, niegdyś przede wszystkim połowa duetu Yello.
Steki, które przylatują do Wrocławia z Argentyny, przyrządza w Campo szef kuchni Tomasz Nowak, który podkreśla, że duże znaczenie ma specjalny piec Josper, w którym używany jest węgiel także pochodzący z Argentyny.
O sukcesie Campo będziemy mówić w sobotę w Hamburgerze na śniadanie. Gośćmi audycji będą współwłaściciel restauracji Krystian Bruź i projektant Paweł Buck z BUCK.STUDIO. Początek spotkania o 11.00.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.