Dolnośląscy szefowie kuchni dla wrocławskiego gastronomika
Uczniowie będą mieć do czynienia z trendami w kuchni i bezpośrednio po ukończeniu Zespołu Szkół Gastronomicznych będą trafiać do najlepszych restauracji.
- Wszystkich nas to kosztuje sporo wyrzeczeń, ale warto - mówi jeden wielokrotnie nagradzany szef kuchni Krystian Skwierz:
Do akcji włączyli się nie tylko kucharze. Pomoc gastronomikowi niosą też m.in. restauratorzy i producenci.
Szefowie kuchni mają uczyć podstaw gotowania, przedstawiać produkty regionalne i opowiadać o światowych trendach. - Całe środowisko na tym skorzysta - mówi pomysłodawca akcji Piotr Gładczak z Wrocławskich Podróży Kulinarnych:
W projekcie wezmą udział czołowi szefowie kuchni wrocławskich restauracji m.in. Karol Sankowski, Rafał Borys, Mariola Monczak i Krystian Skwierz.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.