Wielkanoc w Marcinowicach
(Fot. Agnieszka Szymkiewicz / Polskie Radio Wrocław)
Zaprezentowały się zespoły ludowe z okolic Wrocławia, Strzegomia i Dzierżoniowa, uczniowie szkół gastronomicznych oraz goście honorowi – żony zagranicznych inwestorów ze Świdnicy. Na ich stole znalazły się torty węgierskie, marokańska ryba z jajkiem, brazylijskie „krówki” i włoskie wypieki.
Antonella Manta przyznaje, że stół włoski jest inny od polskiego, ale Wielkanoc to także święta wyjątkowo rodzinne. Posłuchaj (wypowiedź dla Polskiego Radia Wrocław):
Degustacji towarzyszyły występy zespołów folklorystycznych i dzieci z okolicznych szkół, a także giełda świątecznych wyrobów.
Dźwięki
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.