W kuchni prace wre. Co Dolnoślązacy szykują na święta? [POSŁUCHAJ]
Natalia Mrozek, IAR |
Utworzono: 2018-03-31 18:00 | Zmodyfikowano: 2018-03-31 18:00
Rano - święcenie, po południu - gotowane. Oprócz jaj, do wielkanocnego koszyczka włożyliśmy dziś między innymi: mięso, sól, chleb, babę, oraz baranka. Jutro wszystko traf na wielkanocny stół.
Oprócz rodzinnej atmosfery, święta kojarzą się przede wszystkim z jedzeniem. - W naszym domu króluje...mamałyga, czyli mięso z chrzanem i jajkiem. To potrawa niezwykle rzadko spotykana - powiedział nam jeden z rozmówców, mieszkaniec Wrocławia.
A tu kolejny oryginalny przepis, tym razem ze Lwowa:
Więcej ciekawych receptur znajdziecie TUTAJ. W programie Hamburger na śniadanie dzielili się nim w Wielką Sobotę dolnośląscy mistrzowie kuchni.
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.