Catering na święta? Firmy mają coraz więcej zamówień
Pójście na łatwiznę, czy brak czasu. "Nie oceniamy tylko realizujemy zamówienia" - mówią właściciele jednej z wrocławskich firm świadczącej usługi cateringowe w okresie świąt Bożego Narodzenia. A na brak pracy tego rodzaju działalność teraz absolutnie nie może narzekać. Klienci zamawiają nie tylko potrawy na wigilijną kolację ale również przystawki, dania główne i ciasta na pierwszy i drugi dzień świąt - mówi Jadwiga Turowska. Kucharka dodaje, że zainteresowanych korzystaniem z cateringu osób z roku na rok przybywa.
"Dziś już nie gotujemy i nie pieczemy. Teraz czas na odbieranie zamówionych dań" - mówi Renata Popowicz pracująca w jednej z wrocławskich firm cateringowych. "Menu w tym roku mięliśmy bardzo bogate. Wszystko cieszyło się dużym zainteresowanie klientów" - dodaje.
Tylko w ciągu ostatnich trzech dni pracownicy tej wrocławskiej firmy ulepili po kilka tysięcy pierogów i uszek.
Przygotowanie przez firmę cateringową wigilijnej kolacji złożonej tradycyjnie z 12 dań to średnio koszt około 60 złotych na osobę.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.