Blog Day 2015
Już po raz piąty autorzy blogów z Dolnego Śląska mogą zgłosić się do konkursu organizowanego przez Pasaż Grunwaldzki. Tegoroczna edycja trwa od 6 lipca do 2 sierpnia. Zwycięzcy wyłonieni zostaną w czterech różnych kategoriach, swój tytuł przyznają również internauci.
Pomysł na poszukiwanie i nagradzanie najciekawszych blogów tworzonych przez Dolnoślązaków zaczerpnięty został z idei Międzynarodowego Dnia Bloga i Blogerów, obchodzonego 31 sierpnia. Zachęca ona do polecania sobie nawzajem interesujących adresów platform. W tym roku wystartowała piąta edycja konkursu organizowanego przez Pasaż Grunwaldzki. – Kiedy rozpoczynaliśmy skala blogosfery była zupełnie inna. Blog Day Wrocław pokazuje, m.in., jak wiele się zmieniło – w 2011 roku zgłoszonych zostało 68 blogów, w ubiegłym roku aż 144. To wystarczający powód, aby kolejny raz przyjrzeć się tym najciekawszym. Mamy nadzieję, że w jubileuszowej – 5 edycji ustalimy nowy rekord zgłoszeń – mówi Agnieszka Lis, Manager ds. Marketingu Pasaż Grunwaldzki.
Aby wziąć udział w konkursie, wystarczy do 2 sierpnia przesłać zgłoszenie, zawierające nazwę bloga i dane kontaktowe, na adres [email protected]. Tegoroczne kategorie to: Moda i Uroda, Pasje i Twórczość, Kulinaria oraz Dolny Śląsk. Zwycięzców wyłoni jury w składzie: Marta Dymek, autorka popularnego bloga jadlonomia.com, zwyciężczynie ubiegłorocznej edycji konkursu: Katarzyna Kowalska, autorka bloga zapętlone.pl oraz Krystyna Bałakier z bloga Moda po ludzku (balakier-style.pl), a także redakcje Gazety Wrocławskiej i portalu wroclaw.pl. Tytuł najlepszego bloga, spośród nominowanych platform, przyznają również internauci w głosowaniu na fan page’u konkursu. Finał Blog Day Wrocław odbędzie się 30 sierpnia. Każdy zwycięzca otrzyma statuetkę i bon zakupowy o wartości 500 zł ufundowany przez Pasaż Grunwaldzki oraz nagrodę niespodziankę.
Szczegółowe wytyczne dotyczące zgłoszeń oraz regulamin konkursu dostępne są na stronie www.pasazgrunwaldzki.pl oraz na www.facebook.com/BlogDayWroclaw.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.