Dynia w Humanitarium
Piękna, ciepła, złota jesień, a wśród niej królowa - Pani Dynia… Zdobi parapety domów, wystawy sklepów, witryny kafejek oraz restauracji. Dynia związana jest z przemijaniem i rytmem pór roku. Nie ma jesieni bez dyni, jej aromatu i smaku. Jest niskokaloryczna i lekkostrawna, a przy okazji bardzo smaczna.
Może być także doskonałym materiałem badawczym, a nauka to już specjalność Humanitarium! W trakcie sezonu dyniowego w dniach 8-11 listopada 2014r. zapraszamy wszystkich do Humanitarium, Wrocławskiego Centrum Badan EIT+, na tematyczne laboratoria z dynią w roli głównej. Podczas warsztatów odkryjemy tajemnice DNA z wnętrza dyni, zrobimy również dyniowe mydełka. Chętni wrażeń świetnie odnajdą się w roli małych naukowców, którzy za pomocą szkła laboratoryjnego wytworzą kolorową, wybuchową pianę, w dyni oczywiście!
W holu wystawy pojawią się dodatkowe atrakcje m.in. stoisko z naturalnymi tłoczonymi na zimno olejami oraz dyniowe smakołyki.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.