Rasowe konie i szlachetne sery
Archiwum prw.pl (Fot. Katarzyna Górowicz)
Zawody rozpoczynają się w piątek spokojną i elegancką próbą ujeżdżenia, w której sędziowie będą brali pod uwagę zarówno sprawność, jak i sposób oraz skuteczność porozumiewania się powożącego z koniem.
Sobota to próba terenowa z przeszkodami. A w niedzielę próba zręczności powożenia. Kto ją opanował, ma szansę na czysty przejazd na specjalnie przygotowanym placu z pachołkami, na każdym leży piłeczka, której strącenie skutkuje punktami karnymi.
Atrakcyją weekendowego widowiska mają być spotkania i szkolenia z ekspertami, którzy przybliżą kulturę serową, opowiedzą o gatunkach i typach polskich serów szlachetnych oraz zaproszą do fachowej degustacji serów.
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.