Piwnica Świdnicka: Nowy przetarg
Sylwia Jurgiel |
Utworzono: 2013-02-08 10:55 | Zmodyfikowano: 2014-05-01 00:12
fot. Wikipedia
Paweł Czuma z magistratu mówi jedynie, że prezydent skorzystał z przysługującego mu prawa i podjął taką decyzję.
Sprawa wzbudziła ogromne kontrowersje, bo miejscy restauratorzy grzmieli, że przetarg był rozstrzygnięty nieuczciwie. Wybrano firmę, która zaoferowała najniższy czynsz.
Oficjalny protest złożyli restauratorzy zrzeszeni w stowarzyszeniu Nasz Rynek. Uznali, ze unieważnienie przetargu na ten legendarny lokal byłoby najlepszym rozwiązaniem.
Komentarze (3)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~Markus2013-02-11 07:26:56 z adresu IP: (65.49.xxx.xxx)
Odpowiedz
Hahaha. Dzienikarze psia wasza mac. PL z jednej strony sadzi sie niezgodna z prawem wojskowa rade ocalenia narodowego za stan wojenny a z drugiej komorowski podpisuje zgode juz nie tylko na interwencje Wojska Polskiego na terenie PL w razie zamieszek ale nawet pozwala obcym na tlumnienie niepokojow spolecznych. Oj, dzieje sie, dzieje ale dziennikarze tego nie potrafia dostrzec. Czyzbyscie juz/znowu byli powolani do armii jak 13.12.81 i obowiazuje was tajemnica wojskowa??????
zgłoś do moderacji
~Wir2013-02-09 08:34:52 z adresu IP: (213.5.xxx.xxx)
Do 2016 pewno się nauczą, że Wrocław ma swoją kuchnię regionalną, że jest smaczna, charakterystyczna i lepsza od pizzy. I wtedy w ramach ESK zaskoczą samych siebie, jakie to dobre i jak różne od hotelowej europejskości.
~Adrian2013-02-08 21:13:09 z adresu IP: (88.199.xxx.xxx)
Nasi restauratorzy są nadal jedną nogą w PRLu. Całkowicie oderwani od rzeczywistości nie mają żadnego pojęcia o Wrocławiu i regionie. Żeby w sercu stolicy Śląska nie proponować kuchni śląskiej to trzeba być niezłym ignorantem. Nie tylko w Piwnicy Świdnickiej, ale w co drugiej knajpie w Rynku powinno się podawać wrocławską kuchnię, niebo w gębie z kluskami, bigos z modrej kapusty itd.