Dolnośląski sanepid bada sól
Krzysztof Horwat |
Utworzono: 2012-03-02 11:12 | Zmodyfikowano: 2014-05-01 00:12
fot. Wikipedia
Inspektorzy zabezpieczyli ponad 22 tony soli. Nie oznacza to jednak, że wszystkie sprawdzone zakłady używały do produkcji niebezpiecznego surowca - uspokajają kontrolerzy.
- Wyniki badań zostaną przekazane do Prokuratury w Poznaniu - mówi Magdalena Mieszkowska z wrocławskiego sanepidu:
Wiadomo tylko, że kontrolowane były przedsiębiorstwa z różnych branży - m.in. produkujące wędliny. Jednocześnie trwają badania wpływu soli przemysłowej na
organizm człowieka.
Zobacz również:
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.