Wieczór z Dolnego Śląska: Dlaczego to właśnie pączki królują w tłusty czwartek?
Ida Górska, PL |
Utworzono: 2025-02-27 19:15 | Zmodyfikowano: 2025-02-27 19:15

W czwartek, 27 lutego rozmawiamy o pączkach. Fot: Radio Wrocław
Dlaczego to właśnie pączek otoczony jest w Polsce szczególną estymą? Co sprawia, że jesteśmy gotowi stać w długich, meandrycznych kolejkach, by dopaść wyczekiwaną sztukę z nadzieniem różanym? I przede wszystkim, czy w ramach pokuty za dzisiejsze grzeszki powinniśmy jutro postawić na seler i sałatę?
Na te i inne słodkie pytania odpowiadaliśmy podczas czwartkowej wieczornej publicystki, której gośćmi byli:
- dr Joanna Pieczyńska, psychodietetyczka.
- Aleksandra Gąbka, psychodietetyczka.
- dr Aneta Uss-Lik, socjolożka.
- Juliusz Woźny, historyk.
Posłuchaj audycji, którą prowadziła Ida Górska:
00:00
00:00
Sprawdź również: Zbiornik retencyjny Kamieniec Ząbkowicki. To on ma być jedną z pierwszych inwestycji przeciwpowodziowych
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Zobacz także