Wieczór zDolnego Śląska: Smaczne, tanie, kultowe? Dlaczego kochamy bary mleczne?
Krzysztof Majewski, PL |
Utworzono: 2024-11-19 20:02 | Zmodyfikowano: 2024-11-19 22:12
W barach mlecznych wciąż niedrogo, fot. Radosław Bugajski
Bary mleczne korzystają z dofinansowania na dania bez mięsa. Żartuje się że to dotacja na panierkę, ale nie na kotleta. I to nie jest żart. Buchalteria w barach mlecznych to koszmar, ale ostatecznie opłacalny. Jak radzą sobie te miejsca w czasach, kiedy na każdym rogu można kupić hot-doga albo kebab? O tym, ale też o historii, tych wyjątkowych miejsc, które na stałe wpisały się w kulturowy krajobraz miasta rozmawialiśmy w Wieczorze zDolnego Śląska. Gośćmi redaktora Krzysztofa Majewskiego byli:
- Magdalena Goździaszek - Bar Mewa
- Dorota Cisowska - Bar Miś
- Krzysztof Szołek - Swojska Chatka
Posłuchaj audycji:
Część 1
00:00
00:00
Część 2
00:00
00:00
Część 3
00:00
00:00
Część 4
00:00
00:00
Wyświetl ten post na Instagramie
Komentarze (1)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~NickCave2024-11-19 23:12:44 z adresu IP: (188.33.xxx.xxx)
Odpowiedz
W Misiu zawsze znacznie :)))
zgłoś do moderacji