Wieczór zDolnego Śląska: Smaczne, tanie, kultowe? Dlaczego kochamy bary mleczne?

Krzysztof Majewski, PL | Utworzono: 2024-11-19 20:02 | Zmodyfikowano: 2024-11-19 22:12
Wieczór zDolnego Śląska: Smaczne, tanie, kultowe? Dlaczego kochamy bary mleczne? - W barach mlecznych wciąż niedrogo, fot. Radosław Bugajski
W barach mlecznych wciąż niedrogo, fot. Radosław Bugajski

Bary mleczne korzystają z dofinansowania na dania bez mięsa. Żartuje się że to dotacja na panierkę, ale nie na kotleta. I to nie jest żart. Buchalteria w barach mlecznych to koszmar, ale ostatecznie opłacalny. Jak radzą sobie te miejsca w czasach, kiedy na każdym rogu można kupić hot-doga albo kebab? O tym, ale też o historii, tych wyjątkowych miejsc, które na stałe wpisały się w kulturowy krajobraz miasta rozmawialiśmy w Wieczorze zDolnego Śląska. Gośćmi redaktora Krzysztofa Majewskiego byli:

  • Magdalena Goździaszek - Bar Mewa
  • Dorota Cisowska - Bar Miś
  • Krzysztof Szołek - Swojska Chatka

Posłuchaj audycji: 

Część 1

00:00
00:00

Część 2

00:00
00:00

Część 3 

00:00
00:00

Część 4

00:00
00:00
 

 
 
 
Wyświetl ten post na Instagramie

Post udostępniony przez Radio Wrocław (@radiowroclaw)


Komentarze (1)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~NickCave2024-11-19 23:12:44 z adresu IP: (188.33.xxx.xxx)
W Misiu zawsze znacznie :)))