DRJ w Obornikach Śl.
Małgorzata Majeran-Kokott |
Utworzono: 2011-05-25 15:31 | Zmodyfikowano: 2014-05-01 00:12
Przepyszne potrawy przygotowane przez obornickie gospodynie znikały ze stołów pawilonu " Smak Regionalny i tradycyjny".
Mazowieckie pierogi z soczewicą, kieleckie kluski żelazne, nalewka orzechowa na lekarstwo, pasztet z dodatkiem warzyw i sok z pokrzyw - smaki całej Polski na dolnośląskim stole.
Natomiast rosołek szparagowy jest powrotem do potraw, które gościły na obornickich stołach przed wojną ponieważ te ziemie były zagłębiem szparagowym.
Pogoda nie pokrzyżowała planów artystom i sportowcom. Rozegrany został turniej plażowej piłki siatkowej, zawody sprawnościowe przygotowane przez leśników
oraz prezentacje sceniczne.
Mieszkańcy Obornik Śląskich oraz goście bawili się do późnych godzin nocnych.
Zdjęcia
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.