Weź Europę na widelec
Krzysztof Horwat |
Utworzono: 2011-05-23 15:44 | Zmodyfikowano: 2014-05-01 00:12
Fot. Wikipedia
Organizatorzy zaplanowali, że mieszkańcy będą mogli spróbować na wrocławskim Rynku 60 potraw z 30 krajów Europy.
Zaprezentują się też winiarze - również ci z Dolnego Śląska.
Wśród przysmaków znajdą się między innymi chorwackie polędwiczki nadziewane śliwkami, irlandzkie kotlety z kaszanki i ziemniaków oraz klopsiki baranie z Turcji. Główną bohaterką tegorocznej edycji będzie Francja.
Polskę będą reprezentowały pieczone szynki na modrej kapuście oraz kasza manna z konfiturą z owoców leśnych.
Impreza rozpocznie się 4 czerwca.
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.