DRJ: 22. Wystawa pod Śnieżką - święto regionalnych produktów
W imprezie wzięło udział 90 producentów lokalnej żywności i rękodzielników, a wystawa była prawdziwym świętem Karkonoszy i Gór Izerskich. Od miodów, serów, wędlin i olejów począwszy, na świecach, mydełkach i odzieży lnianej skończywszy. Na uczestników czekały także pokazy kulinarne kuchni polskiej i czeskiej wraz z degustacją.
Wystawa była okazją aby pokazać co mamy najlepszego w regionie jeleniogórskim. To wyjątkowa okazja dla lokalnych artystów i rzemieślników do promocji swoich produktów, sprzedaży, a także nawiązania wzajemnych kontaktów handlowych. W trakcie wystawy odbyły się konkursy na „Najciekawszy Produkt Karkonoski” i „Karkonoski Produkt Spożywczy.
Gośćmi reportera Jakuba Thauera byli:
Hubert Papaj, Prezes Karkonoskiej Agencji Rozwoju Regionalnego:
Waldemar Załuski, kucharz:
Kamila Mazur, wystawczyni lokalnych produktów z "Dom na wzgórzu ser z Grudna" oraz Paweł Polakiewicz, z Gospodarstwa Pasiecznego "IZERSKI PSZCZELNIK":
wystawczyni z Czech:
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.