RWK: Justyna Słupska Kartaczowska o kuchni w "Bulionie i innych namiętnościach"

Krzysztof Majewski, km | Utworzono: 2024-08-02 09:42
RWK: Justyna Słupska Kartaczowska o kuchni w "Bulionie i innych namiętnościach" - Fot. mat prasowe
Fot. mat prasowe

16.00 Bohaterami osadzonego w drugiej połowie XIX wieku "Bulionu i innych namiętności" są znakomita kucharka Eugénie (Juliette Binoche) i znany smakosz, gastronom Dodin (Benoît Magimel). Od 20 lat razem gotują, tworzą przepisy i wydają wielkie przyjęcia. Rozmawiają ze sobą głównie za pośrednictwem potraw, przygotowując wspaniałe buliony, sosy, przepiórki, turboty, warzywa z własnego ogrodu czy spektakularne desery. O filmie i francuskiej kuchni porozmawiam z szefową kuchni Justyną Słupską Kartaczowską, która przygotowywała kolacje inspirowane filmem. 

17.00 Dominika Baranowska z Festiwalu Nowe Horyzonty zaprosi na końcówkę filmowego maratonu. Przed nami ostatnio weekend Nowych Horyzontów online. 

17.30 Serial. Dzisiaj "Uznany za niewinnego", do zobaczenia na Apple TV+. To dramat sądowy, druga już, adaptacja książki o tym samym tytule. 


Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.