Michał Matuszewski z Jeleniej Góry został Arcymistrzem Sztuki Kulinarnej
Przygodę z gotowaniem rozpoczął w wieku 13 lat, a swój talent szlifował pod okiem kucharzy we Włoszech i Francji.
Jak przyznaje arcymistrz z Jeleniej Góry, nie chodziło o samo zdobycie statuetki.
„Dla mnie najważniejsza nie była tylko sama statuetka, ale znaleźć się w gronie tych cudownych ludzi, których podziwiam, szanuje. Ktoś, kto poczuje taką prawdziwą miłość, w moim przypadku akurat do gotowania, to zrozumie o co w tym wszystkim chodzi. Moim celem numer jeden jest tak a prawdę stworzenie restauracji, która będzie znana i lubiana.”
Zdaniem Karoliny, która na co dzień pracuje z Michałem - nagrody, wyróżnienia i tytuły nie zmieniły szefa kuchni, jest taki sam, jak był do tej pory.
„Dostał na prawdę wiele nagród, został arcymistrzem, ale przy tym pozostał normalnym, zwykłym chłopakiem z Jeleniej Góry. Potrafi być bardzo cierpliwy, spokojny, nie wprowadza nerwowej atmosfery” – tłumaczy jego koleżanka z pracy.
„Za jego sukcesem stoi przede wszystkim talent i ogromna pracowitość i ogrom pracy, którą w siebie włożył” - dodaje nauczycielka z liceum Michała, Iwona Kumek.
Największym marzeniem Szefa Kuchni jest stworzenie własnej restauracji, oczywiście w Jeleniej Górze.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.