Przyrodnicy świętowali, poznając tajniki... Grzybiarstwa
Mateusz Florczyk, JD |
Utworzono: 2024-05-25 19:50 | Zmodyfikowano: 2024-05-25 19:50
fot. Mateusz Florczyk
Przybliżono ich naturalne środowiska i wskazano, które gatunki są bezpieczne do spożycia, a których lepiej unikać.
Odkryto zarówno współczesne, jak i niemal zapomniane przepisy kulinarne z grzybami. "Fantastyczna plenerowa impreza, czekamy na powtórkę" - mówią uczestnicy.
Na wydarzeniu można było poznać metody biodegradacji plastików, odkryć jadalne grzyby z okolic Wrocławia, obserwować psy wyszkolone w znajdowaniu trufli oraz uczestniczyć w licznych warsztatach i atrakcjach.
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Zobacz także