„Ostre Koło" Radia Wrocław: 1 października zagraliśmy z Hotelu Buczyński Medical&SPA w Świeradowie-Zdroju
Rowerowe śniadanie przygotował Wojciech Bonat, szef kuchni, który doradza by przed wyprawą rowerową jeść lekko i raczej produkty, które długo dostarczają paliwo do mięśni, jak po prostu przykładowa owsianka. A na trasę można wziąć coś energetycznego na przykład banana i po powrocie skusić się na wysokobiałkowy posiłek, na przykład kurczaka z ziemniakami.
Na miejscu dowiedzieliśmy się dlaczego kolarze golą nogi i jak to pomaga masażystom w doprowadzeniu zbitych po treningu mięśni do porządku, jak piękna pogoda wpłynęła na letni sezon turystyczny, który wcale się nie skończył, jak wielu przyjeżdża gości z zagranicy, a także jak sobie cudzoziemcy radzą z wymówieniem imienia i nazwiska odpowiedzialnej za przyjmowanie grup i organizację imprez w hotelu Katarzyny Szulżyckiej.
Wycieczkę rowerową ekipy Radia Wrocław poprowadził Tomasz Mitkiewicz, który zabrał rowerzystów na świeradowskie, sławne w całej Polsce singletracki.
W świeradowskim hotelu Buczyński obowiązuje jedna ważna zasada. Wszyscy się uśmiechają i nie inaczej było tym razem, kiedy z uśmiechami na twarzach gościliśmy tam, by opowiadać o urokach rowerowego zwiedzania i trenowania w Górach Izerskich, u stóp Stogu Izerskiego, na który prowadzi asfaltowy, ale jednak trudny wjazd rowerowy. Świetnie się na nim spala kalorie i sprawdza formę.
Partnerem programu jest Hotel Buczyński Medical&SPA w Świeradowie-Zdroju.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.