Smaczna sobota w Radiu Wrocław. Jesteśmy na Gastro Miasto [ZDJĘCIA]
Justyna Kościelna |
Utworzono: 2023-08-24 18:15 | Zmodyfikowano: 2023-08-24 21:53
fot. Iwona Diakowska
Pogoda, mimo początkowych obaw, dopisała - było kolorowo i smacznie. W naszym mobilnym studiu zameldowali się wrocławscy serowarzy oraz producenci fermentowanej herbaty ze Świdnicy. Rozmawialiśmy też o fuzji kuchni amerykańskiej z meksykańską oraz o przygotowywaniu dziczyzny. Na koniec sprawdziliśmy, ile na Dolnym Śląsku jest winnic i skąd wynika ich rosnąca popularność.
Impreza na Partynicach potrwa do jutra - w menu są m.in. argentyńskie empanadas, szarpana wołowina rodem z USA czy elote, czyli grillowana meksykańska kukurydza. Głodni nie odejdą też z pewnością amatorzy serów i słodkości.
Gastro Miasto grande finale
26-27 sierpnia
Tor Wyścigów Konnych Partynice
Zdjęcia
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.