Smaki Polski i świata na wrocławskim rynku
Wśród około 60 pawilonów znajdziemy tradycyjne, dobrze znane z domowego stołu potrawy oraz te kojarzone z konkretnymi rejonami kraju. - Są dania ciepłe, desery, napoje. Z pewnością trafimy w gust każdego albo zaskoczymy jakimś nieznanym smakiem – mówią Radiu Wrocław kucharze, serwujący swoje specjały. – Kluseczki na śmietance, przyjechałyśmy ze smalcem żychlińskim, już odpowiednio doprawionym. Powinniśmy być dumni z naszej kuchni. To jest fajne, to też leczenie takich naszych małych kompleksów, że nasza kuchnia niefajna, że za tłusta. To można zrobić świetnie - cieszą się.
- Jest w czym wybierać, ale chyba żołądek wszystkiego nie pomieści. Słodycze niesamowite, prawdziwe rarytasy – mówią degustatorzy prezentowanych specjałów:
Darmowe degustacje i towarzyszące im warsztaty kulinarne zakończą się w niedzielę o 20:00.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.