Ostre koło z Kudowy-Zdroju [ZOBACZ, POSŁUCHAJ]
Nasze spotkanie tradycyjnie rozpoczęliśmy od pysznego śniadania, rozdaliśmy prezenty od Radia Wrocław, następnie wybraliśmy się na wycieczkę rowerową.
Podczas spotkania z ekspertami porozmawialiśmy o planach rozwoju tras rowerowych w Kudowie Zdroju, o diecie dla rowerzystów oraz sezonowaniu wołowiny na sucho. Opowiadaliśmy też o trasach singletrack, które znajdują się w okolicy.
Tomasz Adamiec, założyciel Wypoczęty Wół Steak House i dyrektor Spa SCALIANO opowiedział o obiekcie, który jest certyfikowanym punktem sieci Singletrack Glacensis, a gościom serwuje najlepszą w regionie wołowinę.
Aneta Potoczna, burmistrz Kudowy-Zdroju, opowiedziała o infrastrukturze rowerowej na terenie gminy, ale też o planach, jak budowa skate parku.
Piotr Kurczab, wiceprezes fundacji Singletrack Glacensis i akademicki mistrz świata w kolarstwie górskim, zdradził plan rozbudowy singli w kierunku Karłowa, oraz połączenia Zieleńca z Lewinem Kłodzkim. Zaprosiliśmy też do Family Bike Parku w Zieleńcu.
O rowerowym treningu rozmawialiśmy z Arkadiuszem Smukiem, trenerem personalnym z Kudowy-Zdroju.
Jak zwykle było intensywnie, smacznie i wesoło.
Zaproszenia na akcję Ostre Koło rozdawaliśmy w Radiu Wrocław.
Spa SCALIANO – miejsce u podnóża Gór Stołowych łączące w idealnej harmonii doskonały wypoczynek, wyśmienitą kuchnię opartą na najwyższej klasy produktach i regenerację w gabinetach SPA.
Wypoczęty Wół Steakhouse – miejsce specjalizujące się w daniach z sezonowanej Wołowiny, powstało z inicjatywy Tomasza Adamca w 2018, którego podróże po Europie i świecie zafascynowały tą tematyką.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.