"Za mało cukru w cukrze"
Fot. archiwum prw.pl
Na polsko-czeskiej i polsko-niemieckiej granicy zrobił się ruch, jakiego nie było od lat.
- Cukier jest po 20 koron - mówi po czesku Ladislav Vodicka z Havlovic.
Czyli po 3 złote i 30 groszy za kilogram. Prawdziwym szokiem była dla Vodicki jest jednak polska cena cukru.
- 5 złotych, to bardzo dużo koron - mówi.
Doktor Marian Kachniarz z Wrocławskiego Uniwersytetu Ekonomicznego mówi, że to sama Unia Europejska doprowadziła do obecnej sytuacji ograniczając produkcję cukru by utrzymać jego ceny.
Posłuchaj:
Komentarze (1)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~kick2011-03-15 14:48:20 z adresu IP: (95.160.xxx.xxx)
Odpowiedz
Słodko to dopiero bedzie
zgłoś do moderacji