Cukrownia w Strzelinie otwiera swoje bramy

W trakcie zwiedzenia miejsc zwyczajowo niedostępnych dla osób z zewnątrz na odwiedzających czekać będą także upominki, konkurs z ekologicznymi nagrodami oraz... wata cukrowa. -Wszystko w ramach obchodów Dnia Ziemi, organizowanego w strzelińskim zakładzie pod hasłem "Nie marnujemy" - mówi Radiu Wrocław Magdalena Budzyńska marketing menedżer w Sudzucker Polska:
Ponad setka uczestników dnia otwartego w strzelińskiej cukrowni dowie się więcej o niezależności energetycznej, rozwiązaniach, które pozwalają oszczędzać energię czy wodę, oraz o tym, w jaki sposób udaje się przetwarzać buraka cukrowego w 100% - począwszy od korzenia aż po liście.
Tydzień później - 28 kwietnia w Parku Miejskim w Strzelinie, także w nawiązaniu do Międzynarodowego Dnia Ziemi odbędzie się Eko - Festiwal, organizowany przez Urząd Miasta a właściciel Cukrowni Strzelin, został jednym z partnerów wydarzenia.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.