Wrocławska Akademia Gastro pomoże w rozwoju kulinarnego biznesu
Doświadczeni restauratorzy dzielą się wiedzą z tymi, którzy dopiero myślą o wejściu na rynek i przekonują, że nie trzeba obawiać się kontaktu z administracją państwową, m.in. ZUS-em czy Sanepidem.
- To świetna inicjatywa, bo możemy podzielić się tym, czego nauczyliśmy się przez lata. To może komuś ułatwić start w branży – mówi Radiu Wrocław Kartikey Johri, właściciel indyjskiej restauracji:
Pomysł na uruchomienie panelu szkoleniowego to odpowiedź na trudności, z jakimi mierzą się przedsiębiorcy po pandemii i w związku z wojną na Ukrainie.
- Wzrosty cen energii i zawirowania z inflacją mogą odstraszać od założenia swojego biznesu. Nie chcemy jednak, by bogata oferta gastronomiczna Wrocławia na tym ucierpiała, dlatego chcemy przedstawić młodym przedsiębiorcom potrzebne do działania narzędzia – mówi Małgorzata Golak dyrektorka Biura Rozwoju Gospodarczego Urzędu Miejskiego Wrocławia:
Głównym partnerem Akademii Gastro jest Katedra Żywienia Człowieka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, która udostępni swoją przestrzeń do części zaplanowanych szkoleń.
Akademia to 25 spotkań - wykładów i zajęć praktycznych. Darmowe szkolenia potrwają do 20 kwietnia.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.