Pokazali się ze smakiem w pilotażowej edycji programu kulinarnego
Justyna Kościelna |
Utworzono: 2022-11-17 07:00 | Zmodyfikowano: 2022-11-17 07:00
fot. Grzegorz Rajter/wroclaw.pl
- Ich zadaniem było stworzenie autorskiego przepisu na bezmięsne danie - mówi Radiu Wrocław Katarzyna Sokołowska z wrocławskiego magistratu:
- Zabawa była przednia - przyznają młodzi kucharze:
Troje zwycięzców zostało zaproszonych do znanych wrocławskich restauracji, gdzie – pod czujnym okiem szefów kuchni - udoskonalili swój przepis. Danie wymyślone przez młodych smakoszy, przez weekend dostępne było w menu lokalu. Drugą z nagród - dla wszystkich sześciorga laureatów - były warsztaty kulinarne z uczestniczkami programu Master Chef - Julią Cymbaluk oraz Natalią Gmyrek.
Konkurs powstał, by propagować wśród dzieci idee zdrowego odżywiania się i niemarnowania żywności.
POSŁUCHAJ WIĘCEJ:
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Zobacz także