Smaki pogranicza. 5-metrowa patelnia i tysiące porcji żurku oraz knedli z gulaszem
zdjęcie ilustracyjne: freeimages.com
Na 5-metrowej patelni i w gigantycznej brytfannie zostaną przygotowane dwa dania, których tysiące porcji zostaną rozdane odwiedzającym imprezę - mówi organizator Hubert Papaj:
W Czechach nie spotkamy pierogów, z małym wyjątkiem - zdradza Sveta, pracująca w restauracji na polsko-czeskim pograniczu:
Karkonoskie potrawy po polskiej stronie granicy dopiero się kształtują. Po czeskiej był to rodzaj zupy na zakwasie, serwowane do dziś krkonoskie kyselo, ale też dania bardziej znane również Polakom, chociażby z Wielkopolski - tłumaczy znawca i miłośnik czeskiej kuchni Piotr Gryszel:
Imprezie na Zabobrzu towarzyszyć będzie koncert muzyki country.
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Zobacz także