Przed nami Festiwal Kultury Żydowskiej SIMCHA
Joanna Jaros, MC |
Utworzono: 2021-07-06 17:52 | Zmodyfikowano: 2021-07-06 17:53
fot. Wikipedia
Kuchnia i kulinaria, to temat przewodni tegorocznego festiwalu. - Oprócz degustacji będzie można także poznać tajniki przygotowywania tradycyjnych żydowskich potraw, mówi Tamara Włodarczyk z Towarzystwa Społeczno-Kulturalnego Żydów w Polsce:
Na uczestników czeka także sporo koncertów. Będzie można posłuchać między innymi 12-stu "Psalmów Dawidowych" opartych na oryginalnych hebrajskich tekstach. Festiwal rozpocznie się w ostatnim dniu lipca i potrwa tydzień. - Mimo mniejszego o połowę budżetu udało nam się ułożyć dobry program, mówi Stanisław Rybarczyk, dyrektor artystyczny festiwalu.
Oprócz koncertów i warsztatów zaplanowano także pokazy filmowe. Będzie można również potańczyć.
Komentarze (2)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~Gastro2021-07-07 05:43:43 z adresu IP: (5.173.xxx.xxx)
Odpowiedz
Festiwal Żydowskich Roszczeń mamy na co dzień.
zgłoś do moderacji
~Artemida2021-07-06 19:16:51 z adresu IP: (5.173.xxx.xxx)
Nie przed nami, a przed wami. My dziękujemy. Jesteśmy na diecie...
Zobacz także