Przepis na pączki
Małgorzata Majeran-Kokott |
Utworzono: 2016-02-03 10:13 | Zmodyfikowano: 2016-02-03 10:13
Pączki Joli
składniki:
25 dkg białego sera śmietankowego
3 łyżki śmietany
3 jaja
1 szkl. cukru
1 łyżeczka sody
3 szkl. mąki tortowej
Wszystkie składniki należy wymieszać mikserem. W naczyniu rozgrzewamy olej do smażenia,bierzemy łyżkę stołową lub jeśli mamy łyżkę do lodów i wkładamy ją na chwilę do oleju aby była ciepła. Nabieramy łyżką ciasto i wkładamy do rozgrzanego oleju. Możemy mieć pączki nadziewane-wówczas do kulki na łyżce możemy włożyć kawałeczek czekolady lub rodzynki lub też śliwkę suszoną. Smażymy na złoty kolor z obu stron, po wyjęciu pączki układamy na bibułce, możemy posypać cukrem pudrem.
ŻYCZYMY SMACZNEGO !
Komentarze (0)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.