Wrocław stolicą polskiej kuchni. W NFM dziś Gala Gault&Millau
W spotkaniu weźmie udział ponad 700 gości, w tym 400 szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na rok 2018. Podczas gali poznamy piątkę najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody, już po raz czwarty, zostaną przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku.
Dlaczego najważniejsza gala kulinarna odbędzie się w stolicy naszego regionu? - Wrocławska gastronomia rozwija się w niewiarygodnym tempie - chwali Justyna Adamczewska z Gault&Millau:
Wśród dotychczasowych laureatów są: Andrea Camastra, Wojciech Modest Amaro, czy związani z Wrocławiem Justyna Słupska Kartaczowska, Katarzyna Daniłowicz i Łukasz Budzik.
Justyna Słupska Kartaczowska, szefowa restauracji Jadka we Wrocławiu, dziś będzie mieć sporo pracy. Jako jedyny szef kuchni z Wrocławia, i jako jeden z sześciu w Polsce, szykuje kolację dla 700 uczestników gali. W ubiegłym roku Justyna Słupska Kartaczowska otrzymała nagrodę "Szef Roku Kobieta":
Tegoroczne wydanie Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska 2018 znalazło się 580 restauracji z całego kraju. Są też te z Dolnego Śląska.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.