DRJ: Restaurant day
Plac budowy, to może miejsce nietypowe do tego aby sobie poucztować, ale na tym właśnie polega Restaurant Day. Ma być zaskakująco, zabawnie i smacznie.
Tak też było przy Kurkowej 14. Kilkanaście jednodniowych restauracji oferowało zupy, tarty, makarony, słodkości. Blogerzy, szefowie swojej własnej kuchni domowej, początkujący restauratorzy, każdy miał szansę poddać swoje kulinarne pomysły pod rynkową ocenę.
Sądząc po kolejkach do poszczególnych stoisk, wielu amatorów gotowania coraz bardziej zbliża się do zawodowstwa. Prawdę mówiąc trudno wśród gotujących w czasie Restaurant Day spotkać kogoś po szkole gastronomicznej, ale logistyk, fotografka, biolożka, psycholożka i stomatolog, udowadniają, że braki w formalnym wykształceniu można nadrobić pasją, kreatywnością i radością z dzielenia się swoim talentem.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.