RWK: Justyna Słupska Kartaczowska o kuchni w "Bulionie i innych namiętnościach"
16.00 Bohaterami osadzonego w drugiej połowie XIX wieku "Bulionu i innych namiętności" są znakomita kucharka Eugénie (Juliette Binoche) i znany smakosz, gastronom Dodin (Benoît Magimel). Od 20 lat razem gotują, tworzą przepisy i wydają wielkie przyjęcia. Rozmawiają ze sobą głównie za pośrednictwem potraw, przygotowując wspaniałe buliony, sosy, przepiórki, turboty, warzywa z własnego ogrodu czy spektakularne desery. O filmie i francuskiej kuchni porozmawiam z szefową kuchni Justyną Słupską Kartaczowską, która przygotowywała kolacje inspirowane filmem.
17.00 Dominika Baranowska z Festiwalu Nowe Horyzonty zaprosi na końcówkę filmowego maratonu. Przed nami ostatnio weekend Nowych Horyzontów online.
17.30 Serial. Dzisiaj "Uznany za niewinnego", do zobaczenia na Apple TV+. To dramat sądowy, druga już, adaptacja książki o tym samym tytule.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.