Około 450 kg świeżych malin, jeżyn i śliwek trafiło do DCO
Jak nam powiedział, pomysł wziął się z potrzeby serca:
"Inspiracją była nasza pracownica, która jest leczona w tym szpitalu i spotyka się z wielką troską. To to jest zawsze coś, że chcemy pomóc tej drugiej osobie przetrwać ten trudny czas. My produkujemy nasze owoce z wielką troską i chcemy tę część naszej miłości przekazać innym".
Od samego rana rozpakowywano i dzielono owoce, które do Wrocławia przyjechały spod Legnicy. Pracownicy szpitala nie kryli zadowolenia:
"Przecudowne, przesmaczne — próbowaliśmy już. Każda taka akcja cieszy się dużym zainteresowaniem, zarówno personelu, jak i pacjentów. To promowanie zdrowego stylu życia i odżywiania i dbania o zdrowie - mówiła Iwona Dudzic, przełożona pielęgniarek.
Maliny i jeżyny zostały już rozdysponowane pomiędzy pacjentów i pracowników Dolnośląskiego Centrum Onkologii. Ze śliwek, w szpitalnej stołówce powstaje pachnące ciasto drożdżowe.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.