Stek z kalafiora, a może danie z dyni? Rusza druga edycja konkursu WroCHEF
Justyna Kościelna |
Utworzono: 2023-09-15 07:23 | Zmodyfikowano: 2023-09-15 07:24
fot. archiwum Radio Wrocław
Przepustką do profesjonalnej kuchni jest autorski przepis na danie bezmięsne.
- Nagrodzimy sześć najlepszych prac, po trzy w każdej kategorii- mówi Grzegorz Rajter z wrocławskiego magistratu:
- Nagrodą są warsztaty z Kasią Daniłowicz i Natalią Gmyrek. Dania, które wygrają, będzie można ulepszyć pod okiem profesjonalnego szefa kuchni.
To jednak nie wszystko, przekonują organizatorzy:
- Dania zwycięskie w tamtym roku trafiły do weekendowych menu trzech restauracji. W tym roku podzieliśmy wiekowo konkurs na dzieci z podstawówek i szkół średnich, więc mamy 6 kucharzy, 6 dań i 6 restauracji - opowiada Grzegorz Rajter.
W ubiegłym roku młodzi kucharze zachwycili jurorów stekiem z kalafiora oraz daniami z dyni, grzybów i warzyw.
Komentarze (1)
Dodając komentarz do artykułu akceptujesz regulamin strony.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.
~Andrzejek2023-09-15 08:46:39 z adresu IP: (91.231.xxx.xxx)
Odpowiedz
Danie bezmięsne kto to będzie jadł ?
zgłoś do moderacji
Zobacz także