Coraz więcej turystów w dolnośląskich hotelach
Same restauracje są jednak nadal zamknięte, a mimo chłodu stoliki w ogródkach gastronomicznych są zarezerwowane. - Restauratorzy i hotelarze nadal szukają ludzi do pracy - mówi Grzegorz Sokoliński z Lokalnej Organizacji Turystycznej w Szklarskiej Porębie:
W góry przyjeżdża coraz więcej gości indywidualnych. - Z przyjazdami grupowymi nadal są jednak problemy - mówią hotelarze Wiesław Buczyński i Marek Różycki, choć po pierwszym bardzo słabym weekendzie przybywa gości:
Hotelarze do 28 maja nie mogą otworzyć restauracji, basenów, spa czy siłowni. Luzowanie obostrzeń może jednak ulec przyspieszeniu. Możliwość wykorzystywania tylko połowy miejsc w restauracjach i hotelach zmniejsza przychody hotelarzy i restauratorów, podczas gdy koszty są prawie takie jak przy wykorzystaniu wszystkich miejsc.
Radio Wrocław nie odpowiada za treść komentarzy.